Over mij

Sensual Goddess in wording

Ik was altijd het brave meisje: volgzaam, geduldig, rustig en stil. Doen wat anderen van mij verwachtten, proberen iedereen tevreden te houden, me strikt aan alle regeltjes houden. Maar sinds een tijdje niet meer… Eigenlijk ben ik het ook nooit echt geweest, het was een rol die ik speelde. Van buiten leek het misschien zo, maar vanbinnen heb ik me nooit zo gevoeld.

Dat ik een rol speelde, en dus niet mijzelf was, dat heb ik niet altijd geweten. De afgelopen jaren heb ik een heleboel laagjes afgepeld: allerlei oordelen, overtuigingen, blokkades, angsten en ook mensen heb ik achter mij gelaten. In dat proces ben ik er meer en meer achter gekomen wie ik wel ben. Niet altijd gemakkelijk, wel altijd bevrijdend.

Nu ben ik niet veranderd in een rebel die graffiti spuit, de hele dag tegen iedereen loopt te schelden en overal tegenaan trapt (zie je het al voor je ;-)). Wel volg ik mijn gevoel, vertrouw op mijn intuïtie, ben aardiger voor mijzelf en heb ‘mezelf goed voelen’ hoog op mijn prioriteitenlijstje staan. Ik hoef niet meer te voldoen aan allerlei eisen en verwachtingen van anderen.

O ja… en ik ben dus een Sensual Goddess in wording, waarover straks meer!

Eigen baas

Een van de veranderingen in mijn leven die mij veel gebracht heeft is het starten van mijn eigen business. Nogal clueless begon ik in 2016 als orthomoleculair therapeut. Eenmaal mijn diploma’s op zak regelde ik mijn website, folders, visitekaartjes en een praktijkruimte en ging ik zitten wachten op klanten.

Na een half jaar had ik nog geen handjevol mensen en waren mijn kosten hoger dan mijn inkomsten. Ik schakelde hulp in in de vorm van een businesscoach en kwam stukje bij beetje vooruit. Na een tijdje stortte dat weer in. Ik bleek mijn eigen kritische baas die van mij verwachtte dat ik nog beter mijn best deed en ik was overwerkt. Ik was mijzelf en mijn plezier uit het oog verloren.

Je kunt dus wel zeggen dat het opzetten en het runnen van mijn eigen business niet alleen maar leuk is geweest. Ik heb heel veel frustratie gevoeld (het lukt niet!). Heel veel onzekerheid (hoe zorg ik voor voldoende geld?). Ik dacht dat mijn bedrijf alleen maar succesvol zou zijn als ik er van kon leven. Nu zie ik dat het hebben van een eigen bedrijf een ontzettend mooi leerproces is. De mate waarin ik als persoon gegroeid ben dankzij de lessen die ik als eigen baas geleerd heb… dat is al bijzonder genoeg om deze onderneming succesvol te noemen.

Ik heb gejournaled, EFT tapping gedaan, opleidingen gevolgd, met coaches gewerkt, spiegelopstellingen gedaan, hypnoses gehad, een chocobliss gedaan. En dat doe ik allemaal nog steeds.

Andere perceptie

Dat jezelf je grootste obstakel bent om wat dan ook in je leven te bereiken, is een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd. Maar omdat dat weer nogal kritisch klinkt draai ik het liever om: je kunt je eigen leven creëren!

Ik krijg weleens van mensen te horen dat ik de wereld niet naar mijn hand kan zetten en dat de wereld niet maakbaar is. En nu snap ik dat best. Als ex-controlefreak, ex-perfectionist en ex-kijk-eens-hoe-goed-lief-en- aardig-ik-ben-meisje heb ik dat natuurlijk wel geprobeerd: om alles zo te laten gebeuren als ik bedacht heb. En nee, dat werkt inderdaad niet. Soms gebeuren dingen nou eenmaal. Heftige dingen, heel irritante dingen, dingen waarvan je zou willen dat ze anders waren. Dat soort dingen kan je met de meest krachtige wil of het beste plan niet voorkomen.

Maar waarin ik wél geloof is dat als jij je demonen aankijkt, jezelf ontwikkelt, je jouw verantwoordelijkheden neemt, als je het concept “zo binnen, zo buiten” omarmt, dat jij je leven kunt veranderen. Bovenal geloof ik er in dat je alle recht hebt om je leven leuker, mooier, grootser te maken. En dat doe je niet door alle irritaties er “maar te laten zijn”. Of door “genoegen te nemen met wat er is”.

Begrijp me niet verkeerd er is een verschil tussen ontevreden zijn en over je leven zeiken terwijl je er niets aan doet. En tussen juist die obstakels en irritaties te gebruiken om op die manier je leven te veranderen. Want ik geloof dat dat is wat er zal gebeuren als je je shit gaat aankijken, loslaten en helen: jij gaat veranderen, dus je leven ook.

Hoe zit dat met die Goddess Karlijn?

En dit is waar die Sensual Goddess de hoek om komt kijken. Ik heb hopen shit al achter mij gelaten en ik had nooit kunnen bedenken dat mijn leven er uit zou kunnen zien zoals het nu is. Én: ik had nooit kunnen bedenken dat ik me zo zou kunnen voelen zoals ik me nu voel.

Nu is het voor mij tijd voor een nieuw level. Ik heb me afgevraagd: als alles kan en alles mag, wat zou ik dan willen? Er dat is: een Sensual Goddess zijn! En nee dat is geen alterego ofzo. Het gaat er om hoe ik me dan zal voelen. Hoe ik dan zal leven. Welke dingen ik dan (anders) zal doen. Voor mij gaat het om me sensueel voelen, en pleasure toestaan in alle aspecten van mijn leven.

Ik weet dat dit nieuwe level gepaard zal gaan met de nodige nieuwe uitdagingen. Maar ik hou ervan! Ik weet dat mijn leven straks weer leuker en mooier zal zijn dan ik nu kan bedenken. Omdat ik gedurfd heb grootser te dromen, en omdat ik gedurfd heb om alles wat daarbij omhoog komt aan te kijken. The good, the bad & the ugly zeg maar ;-).

Dit ben ik ook

Als jij klaar bent om je leven te veranderen, kun je hier een matchgesprek met mij inplannen. Tijdens dit vrijblijvende gesprek ga ik met jou op zoek naar wat jij werkelijk wil, wat hier nog in de weg staat en of ik de juiste persoon ben om jou daarbij te mogen begeleiden.