Keuzes maken

De keuze is aan jou

Soms weet je dat je op een kruispunt staat. Dat je een keuze moet maken voor iets wat een grote impact zal hebben.

Je voelt dat er iets anders moet, dat het tijd is om afscheid te nemen (van een oude gewoonte, werk, relatie, oude overtuigingen, vrienden, huis) en iets nieuws te beginnen.

Je weet dat het aan jou is om die keuze te maken. Maar waarschijnlijk weet je nog niet hoe het erna uit zal zien. Misschien heb je nog geen nieuwe baan op het oog, ben je bang dat als je afscheid neemt van deze vrienden of relatie dat je alleen achterblijft. Of je twijfelt of je die voorgenomen nieuwe gewoonte wel kan volhouden (waarmaken).

Daardoor kan het lastig zijn om de stap te zetten. Hoe zal het gaan? Wat moet ik dan? Redden ze het wel zonder mij?

Onbewust (of misschien wel bewust) houd iets of iemand je tegen om er echt voor te gaan. (En dan kan je ook heel goed zelf zijn ;-)).  Je twijfelt. Je treuzelt. Je wacht af. Ondertussen gaan je gedachten alle kanten op: is het echt wel de juiste keuze, kan ik niet beter blijven?

Op de momenten dat je voelt: ja ik zou het eigenlijk moeten doen zakt de moed toch in je schoenen. Je durft het gewoon nog niet aan.

En weet je wat het is? Dat is helemaal oké! Er kunnen genoeg redenen zijn waarom je even wilt wachten. Ontslag nemen zonder dat je een nieuwe baan hebt en met maar een klein spaarpotje? Je huis verkopen om op wereldreis te gaan terwijl je net te horen hebt gekregen dat je moeder ziek is? Toch contact blijven houden met die vrienden omdat zij de enigen zijn die met wie je een verleden deelt? Het is echt allemaal oké.

Nu nog niet

Dat je weet dat je een keuze moet maken, dat je ook weet wat die keuze is, het betekent niet dat je jezelf moet forceren om dan maar te gaan. Ja soms kan je zeggen: ik neem gewoon het risico. Dan mag je dus ook zeggen: ik neem het risico nu nog niet.

Je mag wachten. Net zo lang als jij wilt. Op een gegeven moment voel je dat je er klaar voor bent. Voel je dat het wel de tijd is. Voel je dat je het aan kan. Voel je dat zoals het nu is niet langer gaat. En dan…?
Dan ga je!

Wees tot die tijd lief voor jezelf.

Veel liefde voor degene die het nodig had om dit te lezen .

Gratis visualisatie

Deze visualisatie is kort maar krachtig en helpt je om uit je hoofd te komen en in je lijf te zakken.

Zodat je kunt ontspannen en je onrust, irritatie of frustratie los kunt laten.

Vraag hem hier gratis aan. Je krijgt hem direct toegestuurd om te beluisteren.